Ceglédi Sportmúzeum nyitvatartása: kedden és csütörtökön 15:00-18:00    Jelentkezzen be egyéni időpontra!
Telefon: 06 30 214 08 83  /  Cím: 2700 Cegléd, Gubody u. 9.

Hírek

Névadó Ünnepség

Kürti  Béla nevét vette fel  a  Ceglédi  Sporttörténeti  Gyűjtemény  (közismert nevén Sportmúzeum). A névadó ünnepségre a  Ceglédi Sporttörténeti  Bizottság  megalakulásának 40.évfordulója alkalmából  rendezett megemlékezés keretében került sor. Az elmúlt évben, 103. évében elhunyt Kürti Béla jeles tornaedző és testnevelő tanár volt aktív éveiben, majd a helytörténeti kutatások zegzugos múltjába  mélyedt el. Ezek között is a testnevelés és sport volt a ’fő csapás irány”, melynek végterméke volt az 1992-ben megnyílt Cegléd Sportmúzeum, a város sportéletének különleges színfoltja.

Az avató ünnepség  népes közönsége között jelen volt Győr Béla a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára és Dr. Szabó Lajos a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum Főigazgatója.

 

Felújítások a sportmúzeumban (videó) 

Új ereklyék és látnivalók a Sportmúzeumban.

Remek teljesítményekkel büszkélkedhető ceglédi sportolók relikviái kerültek kiállításra újólag a sportmúzeumban. A december 18-tól Majorosi-Lázár Anita kettlebell világ- és Európa bajnok, Velkey Ádám transzpantált atléták világ- és Európa-bajnoka , Végh Attila spartatlon hosszútávfutó és Hegedüs László  „HEGE”  szebbnél szebb díjai láthatók.

Rajtuk kívül ritka kuriózum Szellő Imre olimpiai- és világbajnoki helyezett ökölvívó profi karrierjének interkontinentális bajnoki öve, ami átmenetileg ugyancsak ékessége az idén 25 éves jubileumáét köszöntő sportmúzeumnak.
 

Új színfolt a Szondy István teremben a két világháború közötti időszak ceglédi lovas huszártiszt olimpikonjainak tablója, mely négy sportolót mutat be.

Állandó kiállítások

- A.terem: Szondy István terem - B.terem: Zsengellér Gyula terem - C.terem: Szabadidő és más érdekességek gyűjtemények

Sport Szakkönyvtár

A múzeum szakkönyvtára és egyben kutató szobája több mint 2500 könyvvel rendelkezik. Nagyobbik része ennek, adományok által került a polcokra, de folyamatos a vásárlás útján beszerzett pótlás is

Dokumentum- és levéltár

A Ceglédi Sporttörténeti Bizottság széles körű kutató munkával végezte munkáját és 21 témakörben naplóban és külön levéltári iratanyagként – gyűjtőbe – rendezte azt.

Fotó archivum

A múzeum több, mint 17 000 darab papír alapú fényképpel rendelkezik. A sportági- és más témakörű szempontok alapján tárolt fotók betekinthetők és közcélú igényekre biztosíthatók.

Videotéka

A sportmúzeum megnyitása óta számtalan video film és egyéb eszközön rögzített felvételeit őrzi.

Kapcsolat

Telefon 06 30 214 08 83, 06 53 316 930

Cím: 2700 Cegléd, Gubody u. 9.
E-mail: sportmuzeum@cegledikultura.hu

Kapcsolatfelvétel

Küldés folyamatban ...
Levél elküldve.
Küldés