Ceglédi Sportmúzeum nyitvatartása: kedden és csütörtökön 15:00-18:00    Jelentkezzen be egyéni időpontra!
Telefon: 06 30 214 08 83  /  Cím: 2700 Cegléd, Gubody u. 9.

Hírek

100  ÉVE SZÜLETETT LABORCZ  (LANGA) LAJOS
Laborcz (Langa) Lajos  1920. augusztus 19-én született Cegléden.  A  Ceglédi MOVE labdarúgó csapatában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, a legendás hírű   Zsengellér Gyulával, gyerekkori barátjával  játszot egy csapatban. Hamar kitűnt tehetségével és 1939-ben már a Szolnoki MÁV NB I-es csapatában szerepelt, majd 1944-ben az Újpest csapatához igazolt, ahol újra egy csapatban ért el sikereket Zsengellérrel. Az UTE-ban háromszoros magyar bajnok  és  négyszeres magyar válogatott lett, de többször tagja volt a „B”  válogatottnak is. Később alacsonyabb osztályú csapatokban szerepelt. A MÁV  nyugdíjasként,  2001-ben huny  el.
 


A világ legeredményesebb birkózója
A világ legeredményesebb birkózója 2019-ben, az éves összesített nemzetközi teljesítményei alapján.:  LŐRINCZ VIKTOR

 

Közlemény - Koronavírus

A koronavírus okozta átmeneti rendelkezések kapcsán kiküldött körlevélben foglaltakat tiszteletben tartjuk. Csoportos látogatói igényeket eleve kizárjuk, egyéni (munka) kapcsolatokat mérlegeljük.

 Fair Play Díj

A közelmúltban megrendezett Judó Világbajnokságon  első ízben adott ki Fair Play Díjat a Nemzetközi Judo Szövetség. A judo sportban végzett kimagasló tevékenységének elismeréséül a férfiaknál UNGVÁRI MIKLÓS a CVSE versenyzője érdemelte ki.  
Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros VB bronzérmes- és háromszoros Európa-bajnok négy olimpián képviselte a magyar színeket.


 


A Sportmúzeum új kiadványa jelent meg

A színes ismertető füzet a Sporttörténeti Gyűjtemény névadó ünnepségének napján jelent  meg. A   „Ceglédi Sporthősök – Példaképek – Múltidézők” a város sportjának fejlődését  idézik fel a sikerek elérőinek portréival, a kezdetektől, napjainkig. A képsorok nyomán 41 eddigi bajnok fotói mellett 9 fiatal tehetség képét is megtalálhatják a füzetben. Nem maradtak ki a közelmúlt legsikeresebb csapataink  tablói, valamint a sportlétesítményeink  színfoltjai sem, a múlt és a jelen összevetésével.

 

Állandó kiállítások

- A.terem: Szondy István terem - B.terem: Zsengellér Gyula terem - C.terem: Szabadidő és más érdekességek gyűjtemények

Sport Szakkönyvtár

A múzeum szakkönyvtára és egyben kutató szobája több mint 2500 könyvvel rendelkezik. Nagyobbik része ennek, adományok által került a polcokra, de folyamatos a vásárlás útján beszerzett pótlás is

Dokumentum- és levéltár

A Ceglédi Sporttörténeti Bizottság széles körű kutató munkával végezte munkáját és 21 témakörben naplóban és külön levéltári iratanyagként – gyűjtőbe – rendezte azt.

Fotó archivum

A múzeum több, mint 17 000 darab papír alapú fényképpel rendelkezik. A sportági- és más témakörű szempontok alapján tárolt fotók betekinthetők és közcélú igényekre biztosíthatók.

Videotéka

A sportmúzeum megnyitása óta számtalan video film és egyéb eszközön rögzített felvételeit őrzi.

Kapcsolat

Telefon 06 30 214 08 83, 06 53 316 930

Cím: 2700 Cegléd, Gubody u. 9.
E-mail: sportmuzeum@cegledikultura.hu

Kapcsolatfelvétel

Küldés folyamatban ...
Levél elküldve.
Küldés