Ceglédi Sportmúzeum nyitvatartása: kedden és csütörtökön 15:00-18:00    Jelentkezzen be egyéni időpontra!
Telefon: 06 30 214 08 83  /  Cím: 2700 Cegléd, Gubody u. 9.

Könyvtár és levéltár

Alapvetően sportmúzeum kutatási és tudományos tevékenységének szolgálatában állnak és  igény szerint a látogatók igényét is kielégítik. A többségében archív anyagok adományozás által kerültek a múzeum tulajdonába. A 2500 kötetes könyvtár   szakmai folyóirat- és lapszemle szolgáltatási jelleggel is igénybe vehető.

Az aktuális információs köteteket beszerzi a múzeum és igény szerint helyben betekintésre kiadja. A szakdolgozat és záró dolgozat készítő diákok rendszeres kliensei a múzeumnak.

A sportmúzeum fotóarchívuma 17 000 eredeti képpel és kópiával rendelkezik. Egyre több a számítógépes, feldolgozott anyag, mely folyamatosan fejlesztés alatt áll.

Állandó kiállítások

- A.terem: Szondy István terem - B.terem: Zsengellér Gyula terem - C.terem: Szabadidő és más érdekességek gyűjtemények

Sport Szakkönyvtár

A múzeum szakkönyvtára és egyben kutató szobája több mint 2500 könyvvel rendelkezik. Nagyobbik része ennek, adományok által került a polcokra, de folyamatos a vásárlás útján beszerzett pótlás is

Dokumentum- és levéltár

A Ceglédi Sporttörténeti Bizottság széles körű kutató munkával végezte munkáját és 21 témakörben naplóban és külön levéltári iratanyagként – gyűjtőbe – rendezte azt.

Fotó archivum

A múzeum több, mint 17 000 darab papír alapú fényképpel rendelkezik. A sportági- és más témakörű szempontok alapján tárolt fotók betekinthetők és közcélú igényekre biztosíthatók.

Videotéka

A sportmúzeum megnyitása óta számtalan video film és egyéb eszközön rögzített felvételeit őrzi.

Kapcsolat

Telefon 06 30 214 08 83, 06 53 316 930

Cím: 2700 Cegléd, Gubody u. 9.
E-mail: sportmuzeum@cegledikultura.hu

Kapcsolatfelvétel

Küldés folyamatban ...
Levél elküldve.
Küldés