Ceglédi Sportmúzeum nyitvatartása: kedden és csütörtökön 15:00-18:00    Jelentkezzen be egyéni időpontra!
Telefon: 06 30 214 08 83  /  Cím: 2700 Cegléd, Gubody u. 9.

Zsengellér Gyula kiállító terem

A másik reprezentatív terem Zsengellér Gyulának a nevével fémjelzett. A XX. század harmadik legeredményesebb góllövője volt a világon. Díjainak néhány darabja és a Cegléden használt stoplis futball csukája idézi a volt újpesti játékos ragaszkodását szülővárosához. A teremben a labdarúgáson kívül több más csapatsportág díjai és egyéb emlékei idézik a legsikeresebb korszakokat.

Itt látható az a irodalmi mű, mely Jós Miklós   tollából ered és az öttusa sport fejlődésének útját  dolgozza fel a Berlini olimpia versenymunkájaként. Egyebekben több jeles és sikeres sportember díjai és közösség ereklyéje látható az állandó kiállítási térben.

A modern stílusjegyekkel berendezett teremben 15 extra vitrin és négy asztali tároló együttes hatása a tartalmával együtt büszkesége a sportmúzeumnak.

Zsengellér Gyula gyűjteménye a Pest Megyei értéktár része.

Állandó kiállítások

- A.terem: Szondy István terem - B.terem: Zsengellér Gyula terem - C.terem: Szabadidő és más érdekességek gyűjtemények

Sport Szakkönyvtár

A múzeum szakkönyvtára és egyben kutató szobája több mint 2500 könyvvel rendelkezik. Nagyobbik része ennek, adományok által került a polcokra, de folyamatos a vásárlás útján beszerzett pótlás is

Dokumentum- és levéltár

A Ceglédi Sporttörténeti Bizottság széles körű kutató munkával végezte munkáját és 21 témakörben naplóban és külön levéltári iratanyagként – gyűjtőbe – rendezte azt.

Fotó archivum

A múzeum több, mint 17 000 darab papír alapú fényképpel rendelkezik. A sportági- és más témakörű szempontok alapján tárolt fotók betekinthetők és közcélú igényekre biztosíthatók.

Videotéka

A sportmúzeum megnyitása óta számtalan video film és egyéb eszközön rögzített felvételeit őrzi.

Kapcsolat

Telefon 06 30 214 08 83, 06 53 316 930

Cím: 2700 Cegléd, Gubody u. 9.
E-mail: sportmuzeum@cegledikultura.hu

Kapcsolatfelvétel

Küldés folyamatban ...
Levél elküldve.
Küldés